Vauvahieronta = onni

Elämän alkumetreillä kosketuksella on tärkeä rooli vauvan kehityksen kannalta. Koskettaminen lisää turvallisuuden tunnetta sekä vähentää stressiä ja rauhattomuutta. Vauvahieronta on hyvä tapa oppia tuntemaan vauva koskettamisen kautta. Kaikki se aika, jonka käytät suhteen luomiseen vastasyntyneeseen vauvaasi, tullaan palkitsemaan tulevaisuudessa. Vauvallesi kehittyy kyky kommunikoida, ja hän pystyy helpommin selviytymään siirtymästä kohdusta suureen tuntemattomaan maailmaan. Isältä puuttuu imettämisen antama luonnollinen kontakti vauvaan, mutta vauvahieronta on täydellinen tapa saada läheisyyttä. Vauvahieronta rentouttaa myös teitä vanhempia, ja pääsette lähentymään vauvanne kanssa aivan erityisellä tavalla. Opitte tuntemaan ja ymmärtämään vauvanne ruumiinkieltä ja signaaleita sekä vastaamaan niihin. Tämä taito antaa teille turvallisuutta, varmuutta ja itseluottamusta, jotka vaikuttavat myönteisesti vauvanne ja teidän väliseen suhteeseen.

Vauvahieronta auttaa myös stimuloimaan lapsen herkkää ihoa, tuntoaistia, verenkiertoa ja motoriikkaa. Vauvahieronnan avulla lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa, ja siksi onkin tärkeää lopettaa hieronta vauvan väsähtäessä. Osoita, että ymmärrät vauvasi lähettämät signaalit.

 

Tuotevalikoimissamme on kolme erilaista hoitoöljyä, jotka sopivat täydellisesti rentouttavaan vauvahierontaan: Natusan® first touch baby oil, Natusan® intensive care baby oil ja Natusan® bedtime baby oil. Lue lisää tuotteistamme jäljempänä.

Mineraaliöljyä vai kasviöljyä?

Nykyään ihonhoidossa suositaan yhä enemmän kasviöljyjä, esimerkiksi oliiviöljyä. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että oliiviöljy sisältää happoa (Oleic Acid), joka saattaa äsryttää ihoa. Tutkimusten mukaan oliiviöljyn käyttö voi lisätä ihon kuivumisen ja ihottuman riskiä.

Huomio kannattaa kiinnittää öljyn alkuperään ja puhtausasteeseen. Mineraaliöljy on peräisin kasvien ja eläinten fossiilisista jäänteistä, kun taas kasviöljy tulee kasvikunnasta. Mineraaliöljyjä on kolmea eri laatua. Lääkinnällisen puhtaustason mineraaliöljy on puhtain laatu, ja se on testattu ja hyväksytty sairaalakäyttöön sekä lääkevalmisteisiin. Voimme olla varmoja tämän öljyn puhtaudesta, kosteuttavasta vaikutuksesta sekä ihoärsytyksen ja allergian vähäisistä riskeistä. Kasviöljy käy läpi kemiallisen puhdistusprosessin. Laatu ja turvallisuus riippuvat täysin kasvista ja eri tekijöistä, kuten viljelytavasta ja jalostusprosessista.

Iho-ongelmien ja allergioiden välttämiseksi Natusan® on valinnut käyttöönsä lääkinnällisen puhtaustason mineraaliöljyn eikä kasviöljyjä, jotka aiheuttavat suuremmalla todennäköisyydellä ihoärsytystä ja allergioita.

Lataa ja ota talteen vauvahierontaoppaamme. Tutustu muihinkin oppaisiimme esitesivulla.