Ennaltaehkäisevä ihonhoito tekee ihosta pehmeän, ehjän ja sileän - nyt ja tulevaisuudessa

Tuoreen vanhemman ei aina ole helppoa tietää, miten pitää huolta vauvan ihosta. On hyvä muistaa, että vauvan iho on herkempi kuin aikuisen iho, koska se ei ole vielä täysin kehittynyt ja koska se on myös rakenteeltaan erilainen. Siksi vastasyntyneen vauvan iho myös kuivuu aikuisen ihoa helpommin. Jos iho kuivuu, siihen voi tulla pieniä halkeamia, joiden kautta ärsyttävät aineet pääsevät tunkeutumaan ihoon lisäten siten ihottuman riskiä.

Vauvan ihon huolellisella hoidolla jo ensimmäisen elinvuoden aikana voit ehkäistä ihon kuivumista ja ärtymistä ja auttaa sitä kehittymään paremmin. On tärkeää käyttää vain mietoja tuotteita, jotka on tarkoitettu erityisesti vauvan ohuelle ja herkälle iholle. Sillä voi olla suuri vaikutus. Lapsen ihon säännöllinen hoito ehkäisee ihon kuivumista, ja vauvan koskettaminen vahvistaa keskinäistä suhdettanne. Lue lisää vanhempien ja lapsen välisen kiintymyssuhteen lujittamisesta tai mukavasta vauvahieronnasta.

Muutamia vinkkejä, joilla vauvan ihon saa voimaan hyvin:

Kylvettäminen

Kylvetä vauvaa kahdesta kolmeen kertaa viikossa, kunnes vauva alkaa kontata, ja sen jälkeen niin usein kuin haluat. Käytä mietoa pesunestettä vauvasi ihon ja hiusten hellävaraiseen puhdistamiseen. Vastasyntyneen ihon puhdistamiseen riittää vesi, johon on sekoitettu mietoa pesunestettä. Kun lapsi on vanhempi, mietoa saippuaa voi levittää myös suoraan iholle. Kosteuta vauvan iho jokaisen kylvyn jälkeen muutamalla tipalla mietoa hoitoöljyä, joka tekee ihosta pehmeän ja suojaa sitä. Lue lisää kylpyrutiineista ja siitä, miksi pelkkä vesi ei ole paras vaihtoehto vauvan iholle.

Ihonhoito

Ota tavaksi tarkistaa vauvasi iho joka päivä, vaikka ennen nukkumaanmenoa tai vaipanvaihdon yhteydessä. Jos iho tuntuu kuivalta, voit kosteuttaa sitä lapsille tarkoitetulla hoitoöljyllä tai kosteuttavalla voiteella. Erittäin kuiville ihoalueille voit levittää voidetta, joka sisältää pehmentäviä ja kosteuttavia ainesosia. Erityisen herkkiä ovat suun ympäristö, ihopoimut, kainalot ja vaippa-alue. Ne ovat erittäin alttiita kosteudelle, lämmölle ja hankaukselle, jotka saattavat tehdä vauvan ihosta punaisen ja hilseilevän. Oireita voidaan kuitenkin ehkäistä puhdistamalla, kuivaamalla ja levittämällä iholle hoitavaa voidetta. Lue, millä tavalla vauvan iho on erilainen kuin aikuisen iho.

Vaipanvaihto

Vaipan alle jäävä iho on erittäin altis kosteudelle ja hankaukselle, joten siitä on pidettävä hyvää huolta. On tärkeää hoitaa ihoa jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä. Vaippaihottumaa voi ehkäistä kolmella yksinkertaisella tavalla: 1. Puhdista 2. Kuivaa 3. Suojaa.
Lue lisää kolmesta vaipanvaihdon vaiheesta ja siitä, miten voit ehkäistä ja hoitaa vaippaihottumaa.


Tuotesarjamme Natusan® first touch on ensimmäinen erityisesti vastasyntyneen vauvan herkälle iholle kehitetty tuotesarja Suomessa. Sarjaan kuuluu seitsemän tuotetta, joista kerromme lisää jäljempänä. 

 

Tiesitkö?

  • Vauvan iho on 30 prosenttia ohuempi kuin aikuisen iho.
  • Vauvat kärsivät kuivasta ihosta useammin kuin aikuiset.
  • Vauvan iho ärtyy helpommin kuin aikuisen iho

Tutkitusti Mieto

Tutkitusti Mieto -merkintä on takuu siitä, että Natusan®-vauvatuotteet ovat mietoja ja hellävaraisia.
  Niissä on käytetty vain tarkkaan valittuja ainesosia. Kaikki tuotteet on testattu kliinisesti, ja ne ovat käyneet läpi kattavia ihoärsytys- ja allergiatestejä.

Lataa ja ota talteen vauvan herkän ihon hoito-opas. Tutustu muihinkin oppaisiimme esitesivulla.