Natusanin historia

Natusan® on Pohjoismaiden johtava vauvan ihonhoidon tuotemerkki. Natusanin perusti Alfred Benzon A/S Tanskassa vuonna 1949, ja sen omistaa nykyään Johnson & Johnson. Yritys panostaa pitkäjänteisesti vauvojen ihon ja hiusten kattavaan tutkimukseen. Natusan®-tuotteiden kehityksessä ja testauksessa varmistetaan, että tuotteet ovat mietoja ja hellävaraisia.  


Vuonna 1849 Tanskassa 24-vuotias apteekkari Alfred Nicolai Benzon ryhtyi johtamaan Kööpenhaminassa sijaitsevaa Skandinavian vanhinta apteekkia, ”Joutsen-apteekkia” (Svane-Apoteket, perustettu vuonna 1536), ja perusti Alfred Benzon A/S -nimisen yrityksen. Yrityksen vähitellen kasvaessa Alfred Benzon ryhtyi harjoittamaan tukkumyyntiä muille apteekeille ja aloitti myös omien lääkkeiden valmistuksen. Vuonna 1949 Alfred Benzon A/S toi markkinoille Natusan-voiteen. Nimi Natusan tulee latinasta - ”Natus Sanus” tarkoittaa ”syntynyt terveeksi”. Natusan®-tuotteiden symbolina on vuodesta 1984 ollut joutsen, kunnianosoituksena vanhalle tanskalaiselle Svane-apteekille, josta Natusanin tarina sai alkunsa.

Vuonna 1973 markkinoille tuotiin vauvoille tarkoitettuja ihonhoitotuotteita, joissa oli merkki ”Tutkitusti Mieto”. Se tarkoittaa, että tuotteet ovat käyneet läpi useita kliinisiä testejä, joissa on varmistettu, että ne ovat tarpeeksi mietoja pikkulasten herkälle ja ohuelle iholle. Vuonna 1986 lanseerattiin kokonainen ihonhoitosarja, Natusan Institution, joka oli suunniteltu erityisesti sairaaloiden tarpeisiin.

Natusan® on kuulunut Pohjoismaissa Johnson & Johnsonin omistukseen vuodesta 1990. Johnson & Johnson on maailmanlaajuinen lääkeyritys, joka panostaa muun muassa vauvojen ihonhoidon, itsehoidon ja lääkkeiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Laajan valikoiman perheen pienimmille suunniteltuja, tutkitusti mietoja ja kliinisesti testattuja ihon- ja hiustenhoitotuotteita tarjoava Natusan® on ollut pohjoismaalaisten vanhempien valinta jo yli 60 vuoden ajan.

Tuotteitamme 60
vuoden ajalta

Tuotteidemme ulkonäkö on muuttunut kerran jos toisenkin vuosien varrella. Katso esimerkkejä!