Vaippaihottuman ehkäisy

Vaipan alle jäävä iho on erittäin altis kosteudelle ja hankaukselle, joten siitä on pidettävä hyvää huolta. On tärkeää hoitaa ihoa jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä.

Vaippaihottumaa voi ehkäistä yksinkertaisella, kolmevaiheisella vaipanvaihtorutiinilla: 1. Puhdista, 2. Kuivaa, 3. Suojaa.

1. Puhdista

Vaippa-alueen huolellinen puhdistaminen on erittäin tärkeää. Pelkällä vedellä puhdistaminen voi kuivattaa ihoa, eikä se riitä ihon puhdistamiseen pissasta ja kakasta. Kun olet ottanut vaipan pois, puhdista iho puhdistuspyyhkeellä tai lapsille tarkoitetulla miedolla saippualla ja vedellä. Natusan® first touch extra sensitive wipes ‑puhdistuspyyhkeet sekä puhdistavat että kosteuttavat ihoa. Sekä tyttö- että poikavauvojen iho puhdistetaan edestä taaksepäin. Varo hankaamasta ihoa ja puhdista helläkätisesti.

2. Kuivaa

Ihon saa täysin kuivaksi monilla eri tavoilla; tärkeintä on välttää ihon hankaamista. Yksi tapa on taputella ihoa pehmeällä pyyhkeellä kauttaaltaan, kunnes iho tuntuu täysin kuivalta. Voit myös puhaltaa iholle. Anna vauvan olla mielellään hetken ilman vaatteita, jotta iho tuulettuu, mutta huolehdi, että huoneessa on sopivan lämmin. Vinkki: muovitettu frotee voi olla hyvä hankinta, koska vauva voi makoilla sillä rauhassa hetken ilman vaatteita, eikä sinun tarvitse olla huolissasi alustan kastumisesta.

3. Suojaa

Suojaa vaippa-alueen iho jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä lapsille tarkoitetulla voiteella. Näin voit ehkäistä punoitusta ja ärsytystä ja pitää vaippa-alueen ihon pehmeänä ja sileänä. Natusan® first touch protection cream on hoitava lastenvoide, jonka kosteutta hylkivä koostumus ehkäisee virtsan aiheuttamaa ihoärsytystä.

Jos iho kaikesta huolimatta ärsyyntyy ja huomaat punoitusta, voit levittää iholle kerroksen Natusan® first touch -sinkkivoidetta. Se suojaa kosteudelta ja ehkäisee ärsytystä ja punoitusta. Tavallisesti auttaa, kun vaippa vaihdetaan usein ja iho puhdistetaan, kuivataan sekä suojataan hoitavalla voiteella.


Natusan® first touch extra sensitive wipes

Uudet hajusteettomat puhdistuspyyhkeemme ovat Joutsenmerkittyjä ja Tanskan Astma- ja allergialiiton hyväksymiä. Ne ovat kosteuttavia ja sopivat erittäin hyvin vastasyntyneille. Näillä tuotteilla puhdistat vauvasi ihon erityisen miedosti ja hellävaraisesti. Puhdistuspyyhkeet puhdistavat ihoa, mutta eivät kuivata sitä edes toistuvasti käytettyinä. Täydellinen apu kätevään vaipanvaihtoon!

Lataa ja ota talteen vaipanvaihtovinkkimme. Tutustu muihinkin oppaisiimme esitesivulla.